Tre av fire nordmenn vil oppleve fotplager i løpet av livet. Det er kanskje ikke så rart med tanke på belastningene føttene er utsatt for. Ann Kristins fotterapi behandler og forebygger lidelser knyttet til hud, muskler, skjelett og negler.

 

Feilbelastninger

En vanlig årsak til problemer er feil bruk av fottøy. Under aktivitet utsettes foten for belastninger som kan skade føttene. Det er likevel mye fotterapeuten kan gjøre for å forebygge og behandle plager. Fotterapeuten gir deg veiledning i riktig bruk av fottøy, såler, og pleieprodukter, som forhindrer at problemene gjenoppstår.

Smerter under foten

Betennelse i sener under foten kan føre til smerter. Plantar fasciitt er en betennelse som utvikles i området til senefestet på fremsiden under hælen.

Fotvorter

Fotvorter opptrer ulikt fra person til person, avhengig av type vortevirus, smittemengde og den enkeltes immunforsvar.

Fotsopp

Aktive mennesker svetter på føttene, og er derfor spesielt utsatt for fotsopp. Enkelte sykdommer og medikamentbruk kan også gi økt risiko for fotsopp.Fotsopp kan forebygges med god fothygiene og sportssko som transporterer ut svette. Fotterapeuten kan i tillegg anbefale svettehemmende midler.

Torner

Føtter som utsettes for galt trykk eller feilbelastninger kan få torner. De er ofte smertefulle.

Hard hud og sprekker

Hard hud er kroppens forsvar mot belastninger Er huden tørr, dannes lett sprekker på hælpartiet. Sprekkene kan være overfladiske, eller trenge dypt ned i huden. Det er viktig å smøre med en god fotkrem som vi selger på klinikken

Negleplager

Dersom neglen endrer fasong, tykkelse eller farge bør du ta kontakt med en fotterapeut. Negleplager kan ha mange ulike årsaker, og er et vanlig problem.

Hallux valgus

Hallux valgus er en feilstilling i foten der stortåen blir skjev, og legger seg mot, og over, de nærmeste tærne. Leddet i stortåen hovner opp og blir svært markert og utstående på innsiden av foten, og det blir smertefullt og ømt.

Hammertær

Tær som krøller seg sammen kalles hammertær eller klotær. Feilstillinger kan opptre i en eller flere tær. Hammertær forekommer ofte samtidig med hallux valgus.

Fjerning av hard hud

Hard hud er kroppens forsvar mot belastninger. Er huden tørr, dannes lett sprekker på hælpartiet. Sprekkene kan være overfladiske, eller trenge dypt ned i huden. Med regelmessig behandling hos fotterapeut kan plager reduseres og forebygges.
Fotterapeuter beskjærer skånsomt hard hud, sliper bort ujevnheter og limer hudsprekker. Hard hud kan skape torner og hudsprekker. Fotterapeuten fjerner den skånsomt og effektivt.

Smertefulle negler

Fotterapeuter tilbyr skånsom og effektiv behandling av smertefulle negler.

Negler kan gro ned i huden og skape smertefulle betennelser.

Problemet utbedres ved å få neglen klippet riktig, fjernet rester av død hud i neglfalsen og kanskje endre fottøy. I noen tilfeller kan det være nødvendig med korrigering av neglen ved hjelp av bøyle eller spange. Det er behandlingsformer som letter trykket på en smertefri måte og får neglen til å vokse riktig.

Trange sko, dårlig blodsirkulasjon, psoriasis eller sopp, kan føre til tykke negler.

Fotterapeuten kan enkelt og skånsomt slipe ned neglen mekanisk.